تو این روزهای کرونایی که گردش و مهمونی و مهد و مدرسه تعطیله و مجبوریم تو خونه بمونیم چه کار کنیم که خودمون و بچه ها بی حوصله و کلافه نشیم؟ چه کار کنیم که بچه ها کمتر پای تبلت و تلویزیون بشینن و یه تکونی به خودشون بدن؟ در ادامه یک سری فعالیت ها رو پیشنهاد می کنیم تا هم به بچه ها خوش بگذره و هم حال و هوای خودتون عوض شه.
بچه ها درست کردن شیرینی، کیک، دسر و غذاهایی مثل پیراشکی، پیتزا، الویه و ... را دوست دارند. بسته به اینکه چه چیزی در خانه دارید کمی در آشپزخانه تفریح کنید!
این بازی ها برخلاف اسمشان خیلی مفید و سالم اند و به خاطر تاثیرات مثبتی که روی تفکر، دست ورزی و روحیه بچه ها دارند میتوانیم کثیف کاریشان را نادیده بگیریم مثل آب بازی در حمام، ماسه بازی و کار با رنگ انگشتی. کافی است یک روفرشی ضخیم پهن کنید تعدادی ظرف پلاستیکی روی آن بگذارید و بر اساس سن و علاقه کودک یکی از مواد زیر را به کودک بدهید: آرد، ماکارونیهای فرم دار، کف، یک قوری استیل آب، رنگ و کاغذ (بدون قلمو)، کاغذ باطله- چسب- قیچی، تکه پارچه- چسب- قیچی، پنبه- کاغذ- چسب، برش هایی از سیب زمینی- هویج و ... همراه با رنگ و کاغذ (برای مهر زدن)، آب و آرد و مقدار بسیار کمی روغن برای ساخت خمیر بازی خانگی (می توانید پس از خشک شدن دست سازه هایتان آن ها را با گواش رنگ کنید)
برای بچه های بزرگتر از مواد تخصصی تری استفاده کنید مثل پارافین برای شمع سازی، گچ برای قالب گیری، پارچه/پولیش/جوراب زنانه و پنبه برای عروسک سازی، خاک رس برای سفال، چسب چوب و آرد ذرت برای خمیر گل چینی و عروسک سازی، مروارید/دکمه/منجوق و امثالهم به اضافه کش قیطونی برای ساخت دستبند و ....
کارهایی را بین اعضای خانواده یا حداقل بین خود و فرزندتان تقسیم کنید. یک دستمال به سرتان ببندید و یک موسیقی مناسب و نشاط آور پخش کنید تا نظافت شکل یک مراسم آیینی و جذاب را به خودش بگیرد و از کارهای خسته کننده و روزمره جدا شود.
از فرزندتان بخواهید نقش یک مربی ورزش را ایفا کند و به شما تمرین بدهد. همچین می توانید نقش دو ورزشکاری را بازی کنید که به باشگاه می روند. برای اینکه کودک بازی را بهتر باور کند لباس ورزشی بپوشید قمقمه و حوله ای را در یک کیف بگذارید و به مکان مشخص در خانه بروید. اگر همسایه طبقه پایین اذیت نمی شود بازی هایی مثل فوتبال و طناب زنی را نیز فراموش نکنید.
آلبوم عکسها قدیمی تان را بیاورید و ماجرای هر عکس را برای فرزندتان تعریف کنید.
متناسب با سن و توانای کودک از او بخواهید قصه بسازد. یکی از روش های خوب برای این کار این است که کتابی را تا نصفه بخوانید یا قصه ای را تا نصفه بگویید و از کودک بخواهید ادامه آن را خودش بسازد. همچنین می توانید عکس هایی به کودک نشان دهید و بخواهید داستان آن عکس را برایتان تعریف کند(بسازد). یک راه دیگر که برای کودکان سنین دبستان مناسب است این است که چند کلمه به کودک بدهید تا با آنها یک داستان بسازد.
پس از قصه گویی کودک می توانید با چند کاغذ کوچک و یک منگنه آن قصه را به کتاب تبدیل کنید متن را بنویسید و نقاشی اش را به کودک بسپارید.
نقاشی، کاردستی، خیاطی برای عروسک، قلاب بافی، بافتنی، معرق، خطاطی و هر کار هنری ای که امکانش را دارید.
این بازی ها را می توان در 4 دسته گفتاری، نوشتاری، تحرکی و فکری/کارتی تقسیم کرد.
بازی های گفتاری مانند مشاعره، اسم بازی و بله و نه معکوس.
بازی های نوشتاری مثل نقطه بازی، اسم فامیل، شهر و کشور، دوز و ...
بازی های تحرکی مثل قایم باشک، پانتومیم، یه قدم فیلی، بولینگ، جستجوی گنج، راه رفتن با چشم بسته، گردو شکستم، تیله بازیی، دارت، پرتاب توپ/جوراب در سبد، گلف خانگی، تیله بازی، عبور از موانع (که با کش ا کاموا درست شده اند) و بازی نقش های مختلف مثل مشاغل ...
و سرانجام بازی های فکری و کارتی مثل جدول، معما، بیست سوالی و بازییهایی که به شکل آماده به فروش می رسند.
پس همین حالا اخبار و افکار منفی را رها کرده و دست به کار شوید. این شما هستید که می توانید ساعات خوشی را برای خانواده تان بیافرینید.